- Sat on the rooftop watching the birds flying free, watching the clouds walk and watching the rain become the sea.

Nikon D3100 + Tamron AF 18-200mm f/3.5-6.3
Om det är något jag tycker om så är det väl att redigera foton(speciellt de från England) så dom ser lite gamla och "analoga" ut, tycker det är sååå fint.
 
Idag har jag alltså spenderat hela dagen på Espresso House, pluggandes allt möjligt. Satt ända till klockan fem, kände att det behövdes då jag har riktigt svårt att komma igång att plugga hemma. Fick iallafall en del gjort, så det känns skönt.
Imorgon ska jag till Tom Tits i Södetälje där både pappa och Emilia jobbar, eftersom jag inte har något att göra alls om dagarna nu när det är lov så följer jag med dom på morgonen och är där hela dagen. Kameran lär få hänga med, så ska försöka fota så mycket som möjligt.
Utöver det har jag inget vettigt att skriva alls, så vi hörs när vi hörs.
Ciao.

- Ser tillbaka och saknar.

Nikon D3100 + Tamron AF 18-200mm f/3.5-6.3
Sitter och kollar igenom bilderna från England och saknar ihjäl mig. Tycker om det stället så otroligt. Just dessa bilder är från när vi var i Brighton. Saknarsaknarsaknar.
 
Idag ska jag bege mig mot Eskilstuna och träffa några från min klass för att skriva klart ett skolarbete som strax ska vara klart. Det är riktigt grått och tråkigt väder ute idag så det passar väl bra att sitta inne och plugga då.
Ha en fin onsdag, ciao.

- Pluggdag.

Nikon D3100 + Nikkor 50mm f/1.8G
För att kunna njuta av lovet ordentligt kände jag att det är lika bra att plugga klart allting i början av det istället för att stressa sig igenom det sista dagen. Så idag lämnar jag ej sängen, datorn och allt plugg tills jag är helt klar. Jag har ju mitt te, så jag klarar mig nog.

- Min första tatuering; Lillasyster.

Nikon D3100 + Nikkor 50mm f/1.8G
 
Detta är alltså min systertatuering jag gjorde med Emilia igår. Jag fick "lillasyster" eftersom att jag är yngst och då tatuerade alltså hon in "storasyster".
Jag är sjukligt nöjd och är så glad över att min första tatuering blev en sådan betydelsefull, detta är en tatuering som jag aldrig kommer behöva ångra att jag gjort.

- The hairs they stand up, my feet start to thump and the feeling of dreaming will rise.

Nikon D3100 + Nikkor 50mm f/1.8G
 
Hallå kära ni.
Idag är(var) det fredag vilket också betyder att jag från och med nu har höstlov vilket ska bli obeskrivligt skönt.
Något jag ej berättat, tror jag, var att jag i födelsedagspresent "önskade" mig tillåtelse till att få tatuera mig med min syster. Detta var något jag helt enkelt bara chansade på då jag aldrig trodde det skulle hända, men trots mina låga förväntningar så skulle jag till och med få tatueringen betald!
Så idag, fredag, tatuerade jag mig för första gången; en systertatuering med Emilia. Är hur nöjd som helst, så jag tänkte försöka ta någon bild imorgon så ni också får se!
Nu tänker jag kolla på serier och sen försöka få lite sömn.
Hoppas ni haft en minst lika fin fredag som jag hade, ciao!

- Got to lose control, release the fire in your soul.

Nikon D3100 + Nikkor 50mm f/1.8G
(Tre inlägg på rad med foton på Heidi, woops.)

- Right now the sun is in your eyes, the moment has arrived, you see.

Nikon D3100 + Nikkor 50mm f/1.8G

- Allt känns möjligt i min egen fantasi.

Nikon D3100 + Nikkor 50mm f/1.8G
(Bild 4&5 var det Heidi som agerade fotograf.)
 
Hejhejhej.
Idag åkte jag in till skolan mycket tidigare än vanligt för att hålla svenska-tal och med det gjort och Heidi som sällskap så var det ca 3 timmar kvar till nästa lektion, fast i Eskilstuna tog vi tillfället i akt och gick till en park och fotade den sista biten utav höst som fanns kvar och detta vart väl resultatet ungefär.
Vi hittade löv större än våra ansikten, blåste såpbubblor, jag plockade ekollon och ni kan också se mig göra ett tappert försök till att få tag på fina löv(trots att hela marken var täckt med löv i tusentals olika vackra färger).
Hoppas ni hade en inte alldeles för jobbig måndag.
Ciao.

- Esterpester.

Nikon D3100 + Nikkor 50mm f/1.8G
 
Halloj, ville bara uppdatera lite snabbt(med en halvt dålig gif på Ester) för att hålla bloggen lite vid liv.
Idag ska vi hem till farmor & farfar för att fira farfar som fyller men innan dess hade jag tänkt att dra ut en liten vända för att försöka få den lilla bit av höst som finns kvar på bild innnan den försvinner helt och hållet.
Ha en fin söndag med inte allt för mycket söndagsångest. Ciao.

- TC - Gammalt/Väg.

Nikon D3100 + Nikkor 50mm f/1.8G
 
Jag tillsammans med fyra andra fotobloggar har en fotoutmaning vi valt att kalla Thursday Challenge(TC). Denna fotoutmaning sker varje torsdag och går ut på att vi ska lägga upp en bild som tolkar ett speciellt tema som då någon av oss valt.
De senaste veckornas teman var "Gammalt" och "Väg".
Kolla in de andras tolkningar av temat också!

- Förfrågan: Redigering.

Hallå! Så för ett tag sedan var det som sagt någon som undrade hur jag redigerade dessa bilder, så jag fixade detta bildkollage för ett tag sedan men har varit för slö för att ladda upp, haha. Men nu kommer det iallafall, bättre sent än aldrig, eller?
 
Öppna bilden i photoshop.
1. För att det ska se ut lite som en analog/gammal bild ska den inte ha så mycket skärpa, detta fixar du genom Filter > Blur > Blur/Blur More
2. Nästa sak du ska göra är att göra den brusig. Filter > Noise > Add Noise
3. Personligen så tycker jag att det inte ska vara för mycket brus, därför valde jag Amount: 4.80%, men detta är en smaksak.
4. För att få till lite rispor som gör att bilden ser mer analog ut så tog jag en bild från google som är svart med vita prickar/rispor(se bild 4). Ta bilden och lägg den i ett eget lager ovanför bakgrundslagret och ändra blandningsläge till Screen/Raster.
5. Om det blir för mycket rispor så är det bara att dra ned opaciteten lite, till tex 35%.
6. Nästa sak jag vill göra är att få bilden litelite mörkare och lite mattare i färgen. (Tillbaka på bakgrundslagret) Det gör jag genom Layer > New Adjustment Layer > Gradient Map
7. När denna ruta kommer upp(se bild) så väljer jag toningsalternativet som går från svart till vitt, så att bilden blir svartvit helt enkelt.
8. Ändra blandningsläge till Multiply/Multiplicera.
9. Och ännu en gång, om det blir för mycket av något så ändrar man bara opaciteten. I mitt fall drog jag ned till 40%.
Sen är det klart!
 
 Nikon D3100 + Nikkor 50mm f/1.8G
 
Hoppas man förstod lite iallafall då detta var första gången jag gjort något liknande. Om något verkar konstigt eller så, fråga på bara!
Jag fick också en förfrågan om att visa hur jag redigerade dessa bilder, är det något någon skulle vilja se eller var det här helt oförståeligt? Let me know.
Iallafall, hoppas detta var ok och konstruktiv kritik är alltid välkommen.
Vi hörs!

- Things are looking up, there's magic everywhere you go.

Nikon D3100 + Nikkor 50mm f/1.8G

- Baka baka liten (banan)kaka.

Nikon D3100 + Nikkor 50mm f/1.8G
Söndagssyssla.

- Du kan skrika eller hata mig, tänker ändå alltid välja dig.

Nikon D3100 + Nikkor 50mm f/1.8G

- Finalist!

 
Hej hörni!
Fick precis reda på att jag blivit utvald som en av finalisterna i almawiola's fototävling, så nu är det upp till läsarna att rösta på sin favortibild. Vore superkul om ni ville rösta på mig!
Klicka här för att se alla finalister och kunna rösta!

- Resebild.

Nikon D3100 + Tamron AF 18-200mm f/3.5-6.3
England, Brighton Pier
Jag är med i en fototävling hos almawiola där man kan vinna en värdecheck på 200kr hos kamda.se. Om jag vann skulle jag utnyttja värdechecken till att betala större delen utav denna.
Klicka här för att komma till tävlingen!

- Emilia.

Nikon D3100 + Nikkor 50mm f/1.8G
Världens finaste syster. ♥

- Man måste genom skam, man måste genom drömmar.

Nikon D3100 + Nikkor 50mm f/1.8G
Halloj. Idag fotade jag Emilia till en skoluppgift och jag tror faktiskt det vart ett par jag blev nöjd med, så detta är bara en "förhandsvisningsbild" med en halvt taskig redigering typ, haha. Tänkte försöka redigera lite fler imorgon så ni får se andra, bättre foton också.
Det var väl allt jag ville ha sagt.
Godnatt.

- Förfrågningar.

Hallåhallå, detta blir bara ett litet halvt onödigt inlägg eftersom jag fått förfrågningar om hur jag redigerat dels denna bild från England i maj(bild 1) men också hur jag gjort för att få bilderna att se lite gamla ut, som de från London i september(bild 2). Det var ett tag sedan jag fick dessa förfrågningar men har ej riktigt haft tid att fixa något, så med detta inlägg tänkte jag bara förklara att jag ska försöka fixa dessa nu i veckan. Med det sagt så går jag och lägger mig nu.
Ha det fint, ciao.

- Två för att minnas sommaren.

Nikon D3100 + Tamron AF 18-200mm f/3.5-6.3

- Blundar tills jag skymtar lyckan och jag vet att allt är för bra nu.

 
Nikon D3100 + Nikkor 50mm f/1.8G
 
 Veronica Maggios nya album är helt amazing, om ni missat det så är det en order att ni går och lyssnar på det nu på en gång(eller klicka här).
Dessa låtar nedan är nog mina favoriter. Observera att det tog ca förevigt för mig att välja ut fyra stycken.

- Bullfest.

Följ mig på instagram här!

- TC - Närbild.

Nikon D3100 + Nikkor 50mm f/1.8G
 
Jag tillsammans med fyra andra fotobloggar har en fotoutmaning vi valt att kalla Thursday Challenge(TC). Denna fotoutmaning sker varje torsdag och går ut på att vi ska lägga upp en bild som tolkar ett speciellt tema som då någon av oss valt.
Denna veckans tema är "närbild".
Kolla in de andras tolkningar av temat också!

- PLEXX.

Nikon D3100 + Nikkor 50mm f/1.8G
Igår fyllde jag 17 år och i födelsedagspresent av farmor och farfar fick jag 500:- som jag köpte dessa skönheter för! Är tokkär och dessa kommer jag använda ända tills det går hål i sulan på dem.